Nu är semestern över och det är fortfarande några veckor kvar till julens frosserier.
Efter gårdagens inlägg med rena matorgier så är det dags att börja tänka lite mer på figuren och försöka leva lite smalare ett tag
För mig innebär det att jag kör stenhårt med min grönsakssoppa varje kväll må-fre. På helgerna får det vara lite festligare.
Receptet på min variant av grönsakssoppa. Om man räknar points enl ViktVäktarna så motsvarar en portion ca 0,5 points
1 liten rotselleri
1 paket blekselleri
1 purjolök
1 grön paprika
1 påse fransk löksoppa
1 dl Ajvar relish (mild)
Piffikrydda efter smak
1 tetra (400g) krossade tomater
1 kg morötter
1 litet vitkålshuvud
Vatten
Skär grönsakerna i lagom stora tuggvänliga bitar. Blanda alla ingredienserna i en stor kastrull (ca 8-10 liters). Koka ihop. Inte för länge för då blir grönsakerna lösa, dom ska ha lite tuggmotstånd.
Soppan räcker ca 2 veckor och håller sig i kylen.
Man kan lyxa till den lite genom att ha i t.ex. räkor, korv eller köttbullar eller något annat som man vill fylla ut med.
Lämna en kommentar